lauantai 31. toukokuuta 2014

Juhlahumusta kohti Skotlantia!

Last party and off to Scotland!

Pomo ja kaksi muuta työkaveria jäävät eläkkeelle oikeastaan tänään, joten jo viikko on eletty melkoisessa juhlahumussa ja senmukaisessa säätämisessä. Tarvitsisin oikeastaan pari päivää sikeää unta, mutta ei nyt malta: tänään lähdetään työkaverin kanssa Skotlantiin! Matkasuunnitelmana on lentää Edinburghiin, mennä sieltä bussilla pariksi päiväksi Glasgowiin ja palata Edinburghiin... Glasgow'ssa on huomenna NKOTB:n konsertti, jota jo odotan malttamattomana, ja Edinburghissa on tiistaina amerikkalaisen nuortenkirjailija Cassandra Claren fani-ilta. Sen enempää ei ole suunniteltu, mutta Loch Nessille halutaan tietysti ainakin...

Se söpö Nessi. Nessie the cutie.

Last week at work has been a party after another, for my boss and two work mates are retiring pretty much today. I'd need a good rest after all the arrangements, but no can do: I'm heading to Scotland today! We are going to see at least Edinburgh and Glasgow and NKOTB and Cassandra Clare! What a trip! Well, still a couple of hours work before that...


Nessi auttoi asusteiden valinnassa. Nessi helped to choose accessories.


Nessi opastaa lomatunnelmiin. Nessi's guide for holidays... Just take it easy!


Mukavaa loman alkua muille onnekkaille! Matkapäivityksiä tulee, jos hotellien wifi-verkoista on mihinkään.

Happy holidays for all who are starting one! Travel posts to come, if wifis at hotels are any good...

 

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Omena kukkii ja pantteri vaanii

Blooming appletree and one hiding panther

Tänään on piileskelty ukkoselta ihan sisätiloissa, mitä nyt äänestämässä piipahdettiin sateen tauotessa. Muuten viikonloppuna on ennätetty nauttia lämmöstä ja kauniisti kukkivasta puutarhasta. Nessikin viihtyy jo ulkosalla.

It looks a lot like summer! Before thunder we enjoyed the garden - now it's warm enough even for Nessi.


 

 

 

Täällä vielä valvotaan ja kannustetaan Leijonia, ihanasti yllättyneinä että edes tänne asti selvisivät:)

 

 

tiistai 20. toukokuuta 2014

Ennen sadetta

Before the rain

Ennen kuin ukkonen ennätti kohdalle, tehtiin Nessin kanssa pieni puutarhakatsastus. Siellähän on jo ihan kesä!

Before thunder reached us, we did a little check up in the garden. Much is blooming already!

Ötököissä riittää Nessille vielä ihmeteltävää. Bugs are still fascinating.
Pikkusydän on uuttera kukkija. Dicentra formosa.
Ehkä suosikkini tulppaaneista. Maybe my favorite tulips.



Vuorenkilven olemassaoloon on jokin syy... The only reason to stand bergenia.

Lisää tulppaaneja! More tulips!
Ruusupioni nupullaan! Paeonia veitchii, almost blooming!
 

Vähän ennätin tänään shoppaillakin... My shopping today...




Sisätiloissa hellepäivää voi viettää vaikkapa näin. A hot day can be spent this way, too.

 

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Melkein helteessä!

Now it's for sure: summer is here!




Luumukin jo kukkii! Plums are blooming!




Tulppaanit ihan unikkoina. Tulips looking like poppies.




Tällaisella säällä on suorastaan pakko pyykätä vähintäänkin lakanat. Nessi avustaa mielellään. Sunny day= a perfect laundry day! Nessi doesn't mind helping.




Auringossa loikoilun lomassa jahdattiin ötököitä. In the middle of sunbathing we chased some bugs.




Nessi nauttii saamastaan Ikean lintutarjottimesta. Häiritsevän suolapurkin osasi hoitaa tieltä ihan itse. Nessi enjoying her birdy tray. She got rid of an annoying salt shaker all by herself!

Nauttikaahan helteistä, ei niitä Suomen kesässä liikaa liene! Enjoy the first signs of summer you all!

 

tiistai 13. toukokuuta 2014

Koiran kotona

Meeting a dog

Viikonloppuna kävimme äitienpäivävierailulla kotiseudulla. Automatka meni jo vähemmän huudon säestyksellä. Olosuhteiden pakosta majoituimme siskoni luona, jossa Nessi joutuikin uuden, pelottavan asian eteen: koira!! Nessi ennätti jo tottua taloon vuorokauden verran aivan rauhassa, kun sitten lauantaina isäntäväkikin kotiutui mokoman otuksen kanssa. Suhinaa, käpälää ja sylkeäkin sille piti näyttää. Luottamus ei vuorokaudessa vielä syntynyt... Hyvää oli kuitenkin se, että koira totteli omistajaansa ja vetäytyi kissan luota käskystä sekä se, että Nessi kyllä pyrki poispäin koirasta - pelkäsin, että se saattaisi olla sitä sorttia, joka suorastaan hyökkää perään. Siskon koirahan on pikkuruinen lupsakka westie, joten Nessin tiesin kyllä pystyvän pitämään puolensa. Sattuneesta syystä kohtaamisista ei ole valokuvia...

 

Last weekend we visited mom for mother's day and stayed at my sister's. There Nessi had to encounter the scariest thing of her life: a dog! It is a tiny and cheerful westie, but Nessi didn't like her at all, just spit and showed her the claw... The situation didn't improve during just one night, but I suppose it wasn't as bad as it could have been.




Äiti sai lahjaksi tällaisen paksun ja pehmeän torkkupeiton isoista isoäidinneliöistä. Punertava ja harmaa lanka ovat Novitan Popia, valkoinen Isoveljeä ja muut jotain paksuja jämälankoja. Varmaan kelvollinen niin kauan, kuin sitä ei tarvitse pestä...

I made this for Mom, just a blanket for naps. Basic grannysquares of thick yarn.




Huh huh, turvassa kotona. Kotimatkalla Nessi malttoi jo nukkuakin, ihan kantokopassa autossa. Back home safely. She even slept in the car on the way back home, a very tired kitty after all that excitement!




Mitä kisu puuhaa... Hey what are you doing, kitty...

Eilen ennätin touhuta vähän pihalla. Kyllä se alkaa olla jo kesän puolella! Levittelin etanankarkoitetta ja kanankakkaa, karkoitetta saa kyllä hankkia lisää ja levitellä tiuhaan. Ainakin vuorenkilpien ja voikukkien kimpussa kotilot näyttävät viihtyvän, ja naapurin puolella - sirottelin rakeita salaa sinnekin....

Yesterday i worked a little in my garden, just did some snail-fighting and put some fertilizer. It's beginning to look a lot like summer!

 

Mukavaa viikon jatkoa sateista huolimatta! Have a nice week!

 

tiistai 6. toukokuuta 2014

Pitkän viikonlopun viihdykettä

Long and lovely weekend

Vappuviikonloppua saatiinkin viettää ihan nelipäiväisenä, todella harvinaista herkkua! Siinä ennätti vähän asioida, esimerkiksi rengasliikkeessä paikkauttamassa sen uudehkon auton renkaan, hmph. No, pitihän sitä sitten testatakin; lauantaina suunnattiin Vantaalle Ikeaan ja kavereiden luokse kesän autoilulomaa suunnittelemaan. Sehän onkin jo ovella, vaikkei eilen oikein siltä tuntunutkaan! Eilenhän satoi räntää ja maa oli aivan valkeana, mutta tänään näyttää taas tutun aurinkoiselta.

Mies selvisi Ikeasta enempiä urputtamatta, kai ihan vaan siitä ilosta, että sai ajaa. Tutkailtiin keittiösaarekkeita ja todettiin, että Ikean pienin ja halvin varmaan menisi meille ihan hyvin. Ei kuitenkaan vielä ostettu, vaan se jää odottamaan jotakin myöhempää, pakettiautolla tehtävää reissua (ja lomarahoja). Jotain pientä tarttui kuitenkin mukaan:

Viherkasvi on kesto sellainen... Ihan Nessin takia, sillä kun on tapana kaivaa ja heitellä multaa. Kankaasta olisi tarkoitus tehdä sohvan tyynyille päällysteitä. Langat tarttuivat mukaan pakolliselta pysähdykseltä Korian Novitalta, ja niille tulee käyttöä torkkupeittoprojekteissani.

We had a lovely and rare four-day-weekend so we had time to run some errands, such as have our newish car tyre fixed... We then had to test it by driving to Vantaa to visit Ikea and some friends to start planning our summerly roundtrip to Germany. Just shopped a little something.

 

Pari tiskirättiä valmistui matkan aikana. Lankana on Novitan bambu. Ensimmäinen on tehty neulomalla kulmasta kulmaan Novitan uusimman lehden ohjeella. Kun lankaa vielä jäi, kyhäsin isoäidinneliönkin, ja siitä tuli pikkuinen riepu. I got some dishcloths done during the drive. They are made of bamboo-yarn, which is supposed to be anti-bacterial.

Nessi joutui olemaan pitkän päivän yksin aivan ensimmäistä kertaa, mutta hyvin meni. Nessi spent a long day by herself for the first time, but that went well.




Sittemmin menoa riittikin. Of course it has been action packed ever since.




 

torstai 1. toukokuuta 2014

Hauskaa vappua!

Happy May Day!

Vappuaattoa vietettiin kotosalla kavereiden kanssa saunoen ja grillaten. Juhlan kunniaksi laiteltiin ihan serpentiinit ja ilmapallotkin. Nessin reaktio oli odotetun kaltainen...

Yesterday we had some friends over celebrating the May Day Eve. We started the barbecuing season, went to sauna and of course popped some cava. Nessi's reaction to the decorations was pretty much what I expected it to be...




Nopeasti niihin kuitenkin tottui. She got used to them pretty fast.




Tämä päivä onkin kulunut jo rauhallisissa tunnelmissa. Today has been a lazy one.




Sohvalla viihdytään koko poppoo. Sharing the couch all day.




Tokihan Nessi on valmiina toimintaan, jos tilanne vaatii! Ahkera langanpitäjä työssään. Of course Nessi is ready for action if the situation so demands!

Tämän viikon uutinen ei kuitenkaan ole nelijalkainen vaan nelipyöräinen. The big news this week is a four-wheeled one.

Tadaa! Saatiin vaihdettua vanha ongelmapesäkkeemme toivottavasti sopuisempaan yksilöön. Merkki on sama, mutta kone on pieni mutta pippurinen... Got our old trouble maker changed into a hopefully more agreeable individual...