torstai 30. lokakuuta 2014

Kissa ympyrässä (tai sitten ei)

Nessi in a circle

Kovasti on ollut nyt tohinaa sellaisesta, että kissa haluaa vallata ympyrän, jos sellaisen on lattialle merkinnyt. Pitihän sitä heti kokeilla.

It has been quite a phenomenom in Finland to make somekind of a circle on the floor and then be amazed when the cat goes and sits on it. Well, not our Nessi, she attacked it instead.

Nessi suhtautui mokomaan terveen epäilevästi ja hyökkäsi sitten ympyränä toimineen vyön kimppuun. No, en tietenkään luovuta, vaan illalla kokeillaan uudelleen! Ehkä ympyrän laitojen pitäisi olla paksummat, ettei Nessi pitäisi sitä matosena.

Näihin tunnelmiin ilta päättyi. Vähän jotain epäilyttävää mokomassa ympyrässä...

This is how the evening ended. Still suspicious.

Eilisilta oli muutenkin jännittävä. Mies oli nimittäin keksinyt tuoda Nessinkin minua vastaan juna-asemalle! Kylläpä ilahduinkin! Nessi tosin sai odottaa autossa. Se matkusti valjaiden ja hihnan avulla mukavasti sylissä ikkunoista kurkistellen. Tulomatka oli ollut hieman haasteellisempi, mutta pelkääjän paikalla se oli viihtynyt aika hyvin. (En kuitenkaan suosittele tällaista matkustustapaa, koska se ei ole turvallisin.) Niinpä Nessi pääsi mukaan kauppareissullekin, ihan piipahduksen verran odotteli autossa. Kuka tässä mitään koiraa kaipaa...

Yesterday Nessi got to pick me up from the railwaystation! That really surprised me and made me happy! She traveled in car nicely with the help of her harness and a leash. (Generally I wouldn't recommend this kind of travel as it isn't the safest method.) She waited in the car while we stopped for some quick grocery shopping. Who needs a dog anyway?

 

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kissa kalsareissaan ja terveiset Helsingistä

A cat wearing panties and greetings from Helsinki


Nessi on toipunut leikkauksestaan hyvin eikä ole tarvinnut mitään varotoimenpiteitä enää moneen päivään. Näin suloiselta se näytti 'pöksyissään', jotka sille virittelin todettuani ettei tötterön kanssa elosta tule kerta kaikkiaan mitään.

Nessi has healed nicely after her operation and hasn't needed any special arrangements for several days. This is how cute she looked in her 'panties' that I made her wear after realizing that life with that cone was not going to work.


Joo, nämä olivat paljon mukavammat, kun pääsi liikuskelemaan. Yep, these were much more comfortable.


Siitäs sait, tötterö! You lost, cone!


Sitten koitti ihana vapaus! Freedom, at last!


.... Ja huivini sai kyytiä. And my scarf got some!


Mutta kyllä vielä nukuttikin, kun pääsi taas vapaasti vääntäytymään mieluisiin asentoihin. Sleeping was also a joy.

Itse olen ollut kolme päivää koulutuksessa ja kokoustamassa Helsingissä - nyt vihdoin junassa kotimatkalla - mikä ei kuulemani mukaan oikein ole Nessille mieleen. Se kaipaa enemmän seuraa! Mies olikin jo eilen tajunnut kutsua sille vieraan :). Itselläni on ollut kovin tiivis ohjelma, mutta olen kyllä nauttinut pääkaupungin tunnelmasta, ja eilen ennätin tavata pari serkkuakin perheineen! :) Aivan liian harvoin nähdään, mukavaa oli ja aivan hemmoteltu olo jäi.

I've been busy on a work trip in Helsinki, but I have also enjoyed! Notice that the lovely Jake Gyllenhaal is a part of the streetview here! :) Certainly a too scary movie for me, but any reminder of his existence makes me happy... Also yesterday I had time to see some of my cousins and their families. We seldom meet, but it was fun and I left feeling pampered and spoilt. :)

Huomenna takaisin arkeen! Tomorrow back to normal and soon back home!

 

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Tötteröpää syyslomalla

One conehead on an autumn break

Syysmasennuksen torjumiseksi meillä on töissä pidennetyn viikonlopun mittainen lomanen. Tällä kertaa pysyin ihan vain kotosalla, leikkuutin Nessin ja sen toipumista sivusilmällä seuratessani olen järjestellyt kotia syyskuntoon.

Nessi nautti syystunnelmista ennen kuin tiesi mitä tuleman pitää...

We have a short autumn break, and this time, against all of my instincts, I just stayed at home. I had Nessi operated, and while watching her recover, I have arranged the house a bit.


Perjantaina se Nessin elämän karmein päivä sitten koitti. Maltaita maksoi, ja näin unisena Nessi iltansa vietti. Ei se tietenkään pitkään kopassaan viihtynyt, vaan hoiperteli siitä kyllä ulos ja simahti sitten. Minä peittelin sitä lämpöisillä villahuiveilla ja sain sen jossain vaiheessa asettumaan unille syliin, kapaloon käärittynä.

Nessi was sleepy all Friday and yesterday, too, but it was an effort to get her to stay in one place. She just wandered off her bed and collapsed on a cold floor. Finally she settled in my arms, covered by towels and woollen scarves...

 

Vieläkin se nukkuu pitkiä pätkiä, mutta on jo ihan kiinnostunut talon touhuista. Tuo kauluri sitä kyllä ärsyttää ja häiritsee, mutta luulen, että on vain hyvä, että se hidastaa vähän tahtia... Ompelin Nessille trikoosta sellaisen putkiasunkin, mutta siitä se räpisteli eroon alta minuutissa. Antaa siis tötterön olla niin kauan kuin suinkin; otan sen kyllä pois ruokailun ajaksi, ja silloin Nessi piristyy silmin nähden.

Nessi is still sleepy and absolutely hates that cone, but as the dress I made her only stayed on for a minute or so... She gets a brek from it while eating and that really cheers her up, but I believe that it's only good that thingy slows her down a bit.


Nessin ollessa operoitavana ennätin pyörähtää vähän kaupoilla, ja sattumoisin Suomalaisessa olikin ale-kirjoista 40%:n lisäale, joten pukinkonttiin tuli täytettä samoin kuin omaan käsityökirjakokoelmaankin... Tuosta Pancolin trilogiasta multa puuttuu keskimmäinen, enkä ensimmäistäkään ole vielä lukenut, mutta nuo ovat niin hauskan nimisiä ja värisiä, että taidanpa haluta kolmikon kirjahyllyyni. :)

While Nessi was being operated, I found my way to the bookstore and sales! :)


Kirjoja onkin kiva selailla ja käsitöitä suunnitella ja toteuttaa tunnelmavalaistuksessa. Oli ihan pakko saada noita pallovaloja, sellaiset on nyt keittiössä ja olohuoneessa. Takkatuli lämmittää ihanasti näillä pienilläkin pakkasilla.

Fireplace is essential here up north. These lightballs I just had to have...


Enimmän lomaa olen järjestellyt yhdistettyä työ- ja askarteluhuonettani. Nyt kirjahyllyssä on pari lokeroa ihan kelvollisessa järjestyksessä, askartelutarvikkeet on lajiteltu, langoille ja keskeneräisille neuletöille on paikkansa ja siis ylipäätään jotain tarvitsemaansa saattaa löytääkin ilman mahdotonta penkomista.

Most of the break I've spent arranging my combined work and crafts room. Now there's actually some hope of finding whatever it is that I need...

Hmm, taidanpa kipaista lähikaupasta jotain herkkua, sytytellä kynttilöitä, ottaa neuleen käteen ja vitittäytyä tähtien tansseille! Tunnelmallista sadepäivän iltaa teillekin!

Have a lovely evening you all!

 

lauantai 4. lokakuuta 2014

Eläintenpäivän kunniaksi - Nessi kuvissa!

To celebrate world's animal's day today, here are some new pics of ever so adorable Nessi.


Missä kissa? Where's the kitty?

Siellähän se pötköttelee! Oh there she is!

Olohuoneen tapetti saa olla rauhassa jostain syystä, työhuoneen ei... Siellä see pääsee kirjahyllyn päälle lankakorien taakse puuhastelemaan.

Välillä somasti omassa kopassa. Sometimes nicely in her own basket.


Useimmiten jossain aivan muualla! Näin somasti se yhtenä aamuna makaili ajettuaan meidät pois tieltä.

One morning she got us out of bed just to do this herself...


Perinteisesti uuninpankolla, ihan sama mikä uuni... On a micro...

Töissä käynnin ja flunssan kehittelemisen lisäksi olen tällä viikolla kerryttänyt varastoja talven varalle... Lankoja ja kirjoja! Isoäidinneliötossut ovat työn alla...

 

I've been working and developing a flu this week, but also worked on my stash for winter - more yarn and books! A pair of slippers is coming up already...

Jatkan tässä flunssan potemista ja laatuaikaa sohvalla, menevämpää viikonloppua teille!

Have a great weekend! I'll try to get rid of this flu and spend some quality time with the sofa...