sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Marraskuinen aamu Helsingissä

November morning in Helsinki

Aamulla ennätettiin pienelle kävelylle Helsingissä. Isänpäivän aamu oli tietenkin hiljainen ja ilman lunta tyypillisen marraskuisen karu.

In the morning we had time for a little stroll in Helsinki. Well, it's November and that shows...


 

 

 

 

Stockmann on jo valmiina jouluun, vaan annan sen anteeksi, kun kaikki valo on selvästikin tarpeen!

Stockmann is ready for Christmas already, and apparently we need all the light we can get!


 

Isänpäivää kissakuvin

Happy (Finnish) father's day with kitty pics

Jotenkin olen taas joutunut Helsinkiin enkä isän luokse Itä-Suomeen... Turvallisempaa näin, täällä etelässä kun ei ole edes lunta ja idässä ajokeli on mitä on. Auton jonninjoutavat kitkarenkaat sentään saatiin vaihdettua nastoihin, joten nyt pääsee ainakin jo pihasta pois. Vaan tällä reissulla olen ihan bussilla, meillä on leppoisa ammattiyhdistyksen ryhmämatka messuille ja teatteriin. Eilen tutustuin Messukeskuksessa lemmikki-, outlet-, kädentaito- ja joihinkin maalaismessuihin, jotka olivat ihan mukavia, mutta ei pelkästään niiden takia kannata kovin pitkää matkaa reissata. Ainakin outletostoksia saa nykyisin tehtyä paremmin meillä kotikulmilla... Kansallisteatterin Willen Saunassa nähtiin Kuningas kuolee -esitys, jossa Jukka Puotila oli mainio myös pylky paljaana, vaikkei komedia kuolemasta ja tuhosta niin kovin naurattaisikaan. Mainioita hahmoja siinä oli kyllä muutenkin. Sen sijaan ilman väliaikaa yhtäsoittoinen istuminen niillä penkeillä oli kyllä puuduttavaa, aivan kirjaimellisesti.

Vaan ihania kissoja messuilla oli, ja Sheba tarjosi kisuille ruokaa maistiaisiksi. Testataan sitten kotona, maistuuko tämä todella.

Again I am in Helsinki, strangely enough... Absolutely no snow here, although at home it is plenty! Yesterday I went to a pet and outlet expo, a nice happening but not worth a long drive itself... Yet I saw some very nice cats, and Sheba even offered some kitty food... Also went to a theatre to see a comedy about dying king, not much laughing there.

Shoppailtavaa oli tarjolla, mutta koskapa muistin näiden maksaneen muualla maailmassa vain murto-osan näistä hinnoista, en sortunut! Ostelin lähinnä meikkejä, kun kerran halvalla sai.

Did't buy these, for remembered that they cost just a fraction of these prices in other countries...

Hotellin sijainti on keskeinen. Location of the hotel is central.

Näillä kuvilla toivotamme hyvää isänpäivää isälle, ja myöhästyneet syntymäpäiväonnittelutkin!

 
 

Todistettavasti Nessi viihtyy välillä jossakin pyörylässä. It's a circle and Nessi approves.

Pihavahti. Watchcat on a duty.


Leppoisaa isänpäivää! Have a peacefull Sunday, and happy Farther's day!

 

lauantai 1. marraskuuta 2014

Hyvää pyhäinpäivää, ja movemberia!

Happy halloween, and movember, too!



No, täällä aamu alkaa tuttuun tapaan keittiöstä. Kynttilänvalossa paahdetaan leipää ja Nessi vahtii ikkunasta talitinttejä. Pyhäinpäivästä huolimatta täällä on kaupatkin auki, mutta itse aion tänään käydä vain hotjoogassa rauhoittumassa. Kotona täytyy kyllä vähän siivoillakin...

Our morning begins in the kitchen. While we're having breakfast, Nessi is doing some birdwatching.

Have a lovely weekend! Leppoisaa viikonloppua!