lauantai 20. helmikuuta 2016

Viikonloppua ja kaavakokeiluja

Weekend and pattern-testing

Mukava viikonloppu: eilen vietettiin työporukalla ops-työskentelyn lopettajaisia saunoen, herkutellen ja Singstaria laulaen Saimaan rannalla. Tänään nukuttiin pitkään ja suoriuduttiin pitkästä aikaa elokuviin, Tappajan näköistä miestä katsomaan. Suosittelen Viktor Kärppä -faneille. Kauniita ilmakuvia Helsingistä, annos Venäjää, symppis Samuli ja aivan mainio Martti Suosalo. Mies on lukenut kaikki Kärppä-dekkarit ja itsekin seurasin taannoin sitä tv-sarjaa, joten elokuvavalinta oli helppo, varsinkin kun huomattiin, että tuon ennättäisi katsastaa sopivasti ennen Saipa - TPS -pelin alkua...

Such a fine weekend! Yesterday we celebrated the end of a huge project with work mates with sauna, good food and Singstar by lake Saimaa (well, this is a town by the lake after all). Today the kitty let us sleep till nine, which felt luxorious. We went to daytime movies to see a Finnish crime story - timing was great 'cause it ended nicely before this evening's hockey match.

Viikolla sain viimeisteltyä joitakin ompeluksia. Pehemiän possupussista tulleesta pirtsakasta Raksusta valmistui Mekkotehtaan Vilma. Helmassa ja kädenteissä on käänteet, pääntie on huoliteltu samalla trikoolla; saumuroitu kiinni kaksinkerroin resorin tapaan ja sitten vielä ommeltu kaksoisneulalla.

I got some of my crafty projects finished this week. This is another Vilma-dress, the pattern is of a book Mekkotehdas aikuisille. Jersey is from Pehemiä.

Raglan-paita jostakin Burda plussasta. Ihan testikappale, kangas taitaa olla jotain Eurokankaan ale-pussukan täytettä... Ihan ok kotipaita.

Pattern to this one is from some Burda plus. Fabric is just some cheap crap I've hoarded. It's quite ok anyway.

Tuumin, että tarvitsen kevyitä kesäpaitoja, ja halusin kokeilla jotakin muuta kuin trikoota. Jotain inhottavan rispaantuvaa kangasta löytyi varastoistani juuri sopiva pala, joten ei kun kokeilemaan!

I decided I needed some light blouses for summer, and I wanted to try something else but jersey. I found this annoying fabric in my stash.

Kokeiluun pääsi uusimman Ottobren (2/2016) Kimono-toppi. No ei hyvä. Tarvitsen ihan oikeat hihat, näytän vähän ahtaalle joutuneelta kilpikonnalta tuommoisessa. Joustamaton kangas taitaisi myös vaatia vähän isompaa kokoa tai sitten ihan oikeasti niitä saumanvaroja. Mallailin kaava kuitenkin etukäteen yhteen sopivaan toppiini, ja se näytti ihan sopivalta. Kyllä tuota voi käyttää, mutta ei se mikään miellyttävä vaatekappale ole, värikin on mulle huono. Vaatekaappiin sen kuitenkin laitoin, jos se vaikka joskus menisi jonkin neuletakin kaverina. Joustamattoman kankaan ompelu oli ihanaa, mutta tuo kangas pölisi ja rispaantui hirvittävästi, joten ainakin voi olla tyytyväinen, että se on nyt poissa varastostani.

I tried the Kimono-top from the latest Ottobre (2/2016). This is so not my pattern nor color. I have to have proper sleeves and possibly a bigger size when the fabric doesn't stretch at all. Also the fabric was awfull breaking easily. However, I learned a lot from this project and I can at least be satisfied that I at least got rid of that fabric...

Hassu kokeilu oli Ottobrelta ostettu kalsarikaava. :) Älkää kiinnittäkö huomiota surkeaan ompeluun, en viitsinyt korjailla säätöjä, kun halusin vain nopsaan kokeilla, miten sopivat pöksyt kaavalla syntyisi. Haarapalan kiinnittäminen väänsi aivot solmuun, mutta kerran purettuani onnistuin ihan tuurilla. Pöksyjen malli ja istuvuus on mainio, joten tiedän kyllä, mitä kunnollisen kokoisille trikoojämilleni jatkossa tapahtuu!

I bought a panty pattern from Ottobre, and it was fun to test it. Please ingnore the lousy sewing here, I just wanted to put them together quickly to see if the size and model would be ok at all. Sewing the crouch was a bit tricky, but I succeeded by luck. The fit turned out great, so surely I will be making many more of these!

Tietysti sitten rupesi huolestuttamaan, että varastoni on vajunut liikaa, ja täytyi käydä vähän täydennystä...

Then I just needed to replace those fabrics, so shopped a little...

Jo riitti se ompelu! Kisua viihdyttämään siitä!

Enough of sewing now! Go entertain the kitty!

 

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivää ja ompeluksia

Happy Valentine's and some sewing

Ystävänpäivää vietimme ystäväni kanssa neuloen, pitsaa ja suklaata syöden ja Nightcrawler-leffaa katsoen. Fanitan Jake Gyllenhaalia, mutta tuota leffaa en uskaltanut katsoa yksin. Onneksi sain ystävän seuraksi, ja vielä kirkkaassa päivänvalossa! Postikin oli tuonut ihania ystävänpäivän muistamisia, kiitos ihanat! Olette mulle tärkeitä joka ikinen.

In Finland Valentine's day is about friendship more than romance. I had my friend over for some knitting, pizza, chocolate and fabulous Jake Gyllenhaal on Nightcrawler. I was too scared to watch it on my own...

Eilen järjestelimme Nessin kanssa kangasvarastoni. Nyt yhdestä laatikosta löytyy aina vain yhdenlaisia kankaita entisen sekamelskan sijaan, ja kellariin on jemmattu vain kassillinen kankaita, resorit ja pussillinen tilkkuja. Tulevatkin tilkut päätyvät sinne sen sijaan että sotkisivat laatikoita tai kaappia. Joku järjestys sentään näkyvillä paikoilla! Ei tuo kangasvarastoni kovin massiivinen olekaan, mutta käytettävissä olevan tilan takia ostoshaluja kannattaa hillitä.

Yesterday Nessi and I spent organizing my fabric stash. It isn't too massive, I just don't have so much space for it.

Joitain ompeluksiakin on valmistunut. Tässä taas Janina-mekko jostain Eurokankaan palalaarin löydöstä. Tosi joustava kangas pyrki karkuun paininjalan alta, ja helman saaminen edes suht siistiksi oli kamala homma, mutta tykkään mekosta kyllä.

Some sewing has been done... Another jersey dress with my favorite pattern.

Tunika siskolle. Kangas on Pehemiältä, kaava Ottobren Autumn mood.

A tunic for my sis. The jersey is from Pehemiä and pattern is Autumn mood by Ottobre.

Hellemekkoa meinasin, yökkäri tuli. Kangas Pehemiältä, ja pohjana taitaa olla Autumn mood.

Nightgown wit the same pattern and fabric from Pehemiä.

Legginsit Koot.fi:n kaavalla, kangas Eurokankaasta. Tästä kaavasta tuli lempparini! Istuvat leggarit ilman mitään muutoksia, hmm, olisinkohan lahkeisiin lisännyt jonkun sentin.

Leggins pattern is from koot.fi and fabric from Eurokangas. These I actually like a lot and will certainly use that pattern again.

Ihanaa ystävänpäivän iltaa ja mukavaa alkuviikkoa! Yritän postailla taas tiuhempaan!

Have a lovely Valentine's evening and beginning of the week! I'll try to post more often now!

 

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Nessiä ja neuloosia

The kitty and the knit-o-holic

Tervehdys pitkästä aikaa! Flunssat on lähes tulkoon podettu ja töissä iso ja pitkäaikainen urakka saatu valmiiksi, joten nyt voi vihdoin keskittyä kissaansa ja muuhun kivaan!

"No jo on aikakin huomata kisu!" "About time to notice the kitty!"

I'm pretty much through with flu and done with a huge project at work, so now I have time for the cat and all other pleasurable vices...

Neuloosini sai taas eilen uutta puhtia, kun siivosin lankavarastoni... Ainakaan Seiskaveikkaa ei tarvitse hamstrata yhtään! Puikot suihkivat sitten koko illan yrittäessän vajuttaa aarteitani. Entisten keskeneräisten neulomusten lisäksi nyt on pari paljon lankoja nielevää syntymäpäivälahjaakin tekeillä. Niistä en vielä kuvia laita, mutta jokin aika sitten aloittamani Skappel-neule komeilee kuvassa! Takakappale on valmis ja etukappale hyvässä vaiheessa, joten jotain toivoa on tuo valmiiksikin saada. Lankana on Dropsin alpacaa vihreänä ja petrolia Novitan Rose mohairia, jota olen aikanaan hamstrannut aika hitokseen. Mukava tuota on neuloa, kun neulomiseen ei tarvitse juurikaan keskittyä; mukavaa tekemistä koulutuspäiviin ja kokouksiin! Sitä jaksaa nimittäin kuunnella paremmin, kun käsillä on jotain puuhaa.
I organized my hugeish yarn stash yesterday, so my knit-o-holism got boosted... Really, probably some yarn-diet would be a good idea. I started a few birthday gifts that tahe plenty of yarn, but more about them later. Some time ago I started this Skappel-sweater that seems to be a pretty quick knit, so I am hopefull that I will get this one finished, too. The yarns are Drops Alpaca and Rose mohair by Novita.

Nessiä ovat ilahduttaneet seinillä leikkivät valonsäteet. Nessi is delighted of rays of light on the wall...


Tai muuallakin, mukavia jahdattavia. ...and elsewhere as well, so nice to chase them!

Kesääkin Nessi taitaa jo odotella; livahtaa autotalliin moottoripyörän päälle pötköttelemään! Nessi seems to be waiting for summer already; likes to nap on a motorbike.

Ihana amaryllikseni kukkii vielä vaan. Ennen joulua se aloitti, ja sittemmin on kukkaa pukannut. No, nyt kyllä taitaa jo olla loppusuoralla tältä erää. The amaryllis that made its first flower before Christmas is still going strong!

Ja lopuksi vielä tämänvuotinen suosikkini runebergintortuista! This sweet pastry honours the national poet of Finland, J. L. Runeberg.