maanantai 5. syyskuuta 2016

Syyskuu tulla tupsahti

And suddenly it's September

Kun lauantai-iltana ajoin lainehtivia teitä rankkasateessa Etelä-Suomesta kotiin kaakkoon, oli pakko todeta: kesä on muisto vaan ja ollaan jo selvästi syksyn puolella. No, muutama tylsempi vuodenaika tässä vielä, ja siellä se uusi kesä sitten taas häämöttää... Ai eikö vakuuta? ;) Syksyn kunniaksi taas nenä vuotaa, eikä mikään määrä unta riitä, vaan kaipa tähän tottuu.

Anteeksi blogihiljaisuus, mutta kesällä on ollut niin paljon kaikkea muutakin kivaa, ettei tähän hommaan ole malttanut rauhoittua. Kesänmuistelopostauksia on varmaankin luvassa, etenkin jos saan vielä ihan kamerastakin kuvat koneelle joskus; parikin kivaa reissua olisi raportoitavana!

For the rainfall of the past couple of days I just have to admit that summer is over... I'm sorry for the recent lack of blog posts, but summer was hectic and so much fun that I just couldn't calm down enough to do this. A few tb to summer posts probably can be expected!

Keväällä runsaina kukkineista vanhoista omenapuista tuli kuin tulikin niin hitokseen omenia. Paljolti vähän rupisia vaan ei juurikaan muumioisia. Hyvää hilloa! Olen myös tehnyt sokeritonta sosetta pakkaseen, kelpaa sitte smoothieen marjojen kaveriksi. Tätä urakkaa riittää vielä... Meillä on perheen naisten kanssa vähän työnjakoa: äiti on hullu marjastamaan ja sisko sienestämään, ja minä hillotan omenia pakosta. Vaihdetaan sitten saaliita.

Time to jam them apples: they are indeed plenty this year!

Facebookissa on kiinnostava Syyskuun halparuokalaiset -haaste, jossa ihmiset pyrkivät kasaamaan päivän ravitsevat ateriat vain 3,5 eurolla. Seuraan sitä ja varastan ideoita, ja haasteen innoittamana olen ainakin kolunnut kuiva-ainekaapin ja suunnitellut sen tyhjentämistä ihan kokkaamalla. Sieltä löytyi vajaa paketillinen kikherneitä, joille keksin sitten tämmöistä käyttöä. Kesäkurpitsaa on saatu näin satoaikaan ja sitä löytyy nyt vähän joka ruuasta. Tällaiselle isolle padalliselle ei kyllä tule paljoa hintaa ja täyttävää ja maistuvaakin tuo oli, makean chilikastikkeen kanssa. Haasteeseen en tarkalleen ottaen osallistu, mutta opettelen taloudellisempaa ruokien rakentelua ja kasvispainotteisempaa ruokavaliota. Yritän myös opetella pois juustohiireydestäni, ja jätin houkuttelevan kimpaleen eilen kauppaan. Laihtuminen ei tekisis minulle yhtään pahaa, mutta ennen kaikkea haluan nyt miettiä terveellisyyttä.

There's a challenge on facebook where people try to eat healthy meals but only spend on them 3,5 euros a day - and that is in pricey Finland! I'm very interested in how they manage and try to learn some new and healthy habbits.Yesterday I managed well and didn't buy any cheese which is my huge vice... Instead I found some chickpeas in my cubboard and used them as a base for this tasty and hearty warm sallad. Just add any veggies you want or rather that are local and in season, spice it to your taste and add some sweet chili sauce before eating.


Ja säästyneet rahat voi törsätä vaikka kangaskauppaan! Tässä saalista Käpysen inventaarioalesta.

And with the saved money you can buy more fabrics! These are from Käpynen.

Tai kenkiä! Päätin ostaa Minna Parikan Catulat itselleni syntymäpäivälahjaksi, kun olin niistä pitkään haaveillut ja olivat alennuksessakin. Parit muut kengät ovat sitten ihan käyttökenkiä. Joo, täytyykin nyt säästää...

Or shoes! Catula by Minna Parikka, a birthdaypresent for myself, and Tom Taylors and S. Olivers for everyday wear. Yeah, need to save some money now...

Ei huonoja ostoksia, kun kerran kisukin sai viihdykettä! Shop online, and your kitty gets some entertainment as well!

Yksi mekko valmistunee tänään, mutta nämä tekaisin joskus heinäkuussa. Mitä laadukkaampi kangas, sitä mukavampi mekko - varmaankin kankaisiin kannattaa panostaa! Näistä nimittäin mieluisimmat ovat olleet aivan reunassa oleva maksimekko Marimekon trikoosta sekä Verson puodin ruusuinen mekko. Muut kankaat ovat joko ohuita, rypistyviä tai vain lörppöjä. No, pikkukukkaiseen mekkoon sain jo jonkin tahran, jonka kanssa vielä taistelen, muuten se olisi mukava tunikana. Kaikkien kaavat on Suuresta käsityölehdestä.

Some sewing I got done already in summer.

Kokeilenkin saada tuon mekonhelman kursittua ennen kuin laittaudun töihin. Mukavaa alkusyksyä!

I could actually sew a bit before I have to get ready for work. Have a nice beginning of autumn!

Xoxo