sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Itse tehdyt joululahjat

Tänään on vietetty laatuaikaa vaakatasossa tähän malliin. :) Nessi kyllä osallistuu tällaiseen puuhaan mielellään! Joulukalenterin päätteeksi esittelen aikaansaannokseni joululahjojen saralla... Suunnitelmani olivat tietysti paljonkin suuremmat, mutta viime viikkojen kiireet ja voimattomuus pääsivät yllättämään. No, jotain sentään valmistui... Here's the diy Christmas gifts I got done.
Pipon ohje on Novitan sivuilta, huivi Kerällä-kirjasta, ja se on kärjestä aloitettu kolmiohuivi, josta voi tehdä juuri niin isoin kuin lankaa riittää. Lankana näissä on kerä Novitan Lumoa, ja käytin näihin yhden kerän. Nämä matkustavat ystävälle vasta joulun jälkeen.
Siskontytön setti on Novitan Naavaa, ja keriä tähän meni kolme. Huivi on Baktus pidennetyillä silmukoilla myöskin Kerällä-kirjasta, pipon ohje on sama kuin edellisessä. Huiviin menee nerokkaasti kaksi kerää mitä tahansa lankaa, joten näitä tulee varmasti tehtyä vielä. Yhden tein jo aiemmin itselle.
Ystävän Baktukseen tein pätkän heijastinlangasta. 
Novitan Hile-langasta valmistui pipo siskolle, ja yhteensopiva kärjestä aloitettu kolmiohuivi valmistuu kaveriksi myöhemmin.
Anopin joululahjavuokaan sujahti virkattu tiskirätti Novitan Bambua. Ihan vaan perus isoäidinneliö ripustuslenkillä.
Ommeltuja lahjoja valmistui suunnitelmistani poiketen vain muutama, kun kaksoisneula takkuili ja sen sellaista. Sisko sai kuitenkin tämän Meri-mekon, jonka ompeleet eivät kestä lähempää tarkastelua. Kaava on kuitenkin oikein kiva, Kangaskapinalta, ja Tyyne-Esterin perhostrikoo on suloista.
Siskonpoika sai Star wars -paidan. Kangas ei riittänyt suunnittelemaani pyjamaan ja paitakin vaati hihojen rakentamisen kahdesta palasta.
No, ihan kelvollinen siitä tuli.
Äidille valmistui kässäpussukka kierrätyskankaista. Pussukan kaava on Jujunalta, kisun malli Suuresta käsityöstä. Ensimmäinen aplikointiyritykseni Elnalla... No, sanotaanki, että kaksipuoleinen liimakangas olisi kyllä ollut kätevä.  Ensi vuoden joululahjat pitänee aloittaa tammikuussa, taikka tyydyn tekemään itse vain synttärilahjoja... So, for gifs i knitted some beanie + scarf sets, crocheted a dish cloth, sewed a nightie for my sister, a shirt for nephew and a pouch for mom. Oh, I just should have started earlier...

lauantai 24. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 24. luukku

Luukussa 24 on aika toivottaa hyvää joulua, joten: hyvää joulua! Joulukuu on vierähtänyt nopeasti ja päivittäinen bloggaus on sujunut joten kuten, joskaan en ole ennättänyt tehdä joulukalenterista läheskään sellaista kuin alunpitäen suunnittelin. No, ensi vuonna olen sitten viisaampi! Olettaisin, että viikottaiset postaukset saattaisivat onnistua jatkossa... Huomenna on kuitenkin vielä luvassa lupaamani diy-jouluahjapostaus. Day 24 it's time to wish you all a merry Christmas, so: Happy Christmas! December has gone by so fast with this blogging and all... Tomorrow I'll still post about diy-gifts, after that I guess I'll try weekly posts.
Suunnitelmani seuraaville parille päivälle, miltäs vaikuttaa? My plans for the next couple of days are pretty much these...
Nautinnollisia pyhiä! Enjoy the holidays!  

perjantai 23. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 23. luukku

Nessi on jo kiintynyt uuteeen petiinsä. Itse puolestani vietin tänään hyvän tovin keittiössä, joten luukusta 23 löytyy ruokapostaus. Day 23 is about food.
Panokseni suvun joulupöytään on bataattilaatikko. Pilkkominen on melkoisen viheliäistä hommaa, mutta siihen sain sentään miehen avuksi. Tällä kertaa maustoin laatikon sitruunalla, kardemummalla ja kanelilla. Ohje oli ehkä jostakin Kodinkuvalehdestä.
Näitä nuuhkiessa tuli nälkä, joten piti sitten tehdä vähän herkumpi lounas...
Epämääräiseltä näyttää, mutta hyvää oli! Kanafilepaloja ja Koskenlaskijaa käärittynä "kanapekoniin", joka olikin minulle uusi tuttavuus.
Halusin vielä kokeilla inkiväärikeksejä. Ei näistäkään kauniita tullut, mutta vievät kyllä kielen mennessään. Taikinasta tehdään vain tanko, joka sitten paistamisen jälkeen leikataan, joten melko nopeasti nämä valmistuvat. So the cookings of today were sweetpotato caserole, which is my input to the family's Christmas dinner, chicken and cheese wrapped in bacon like chicken and super yummy ginger cookies...

torstai 22. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 22. luukku

Luukussa 22 on vain pikainen tervehdys lahjapaketoinnin keskeltä. Day 22 - just a quick hi while giftwrapping...
Paketointitouhuissa minulla on apuna tuttu nelijalkainen sankari. Sen ansiosta muistan pitää taukoja... Nessi on nyt erityisen innostunut lahjanaruista, mutta toivottavasti jokunen paketti säilyy ehjänä saajalleen asti. Joululomani alkoi tänään, ja vesisateesta huolimatta rupesi tuntumaan joululta! Ja se tuttu kiire... Huomenna pitäisi saada valmiiksi jokunen itse tehty lahja sekä ainakin bataattilaatikko. Joulumekkoakin vähän haikailen.  Kitty is an eager assistant in gift wrapping, too! I just hope she doesn't make me wrap it all ajain...

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 21. luukku

Kolme yötä jouluun! 21. luukussa on pari nopeaa käsityötä, tuunauspajan tuotoksia. On day 21 I show you some quick crafts - suitable for gifts maybe?
Pienen sydämen materiaalina on vanhat farkut ja pieni pätkä paljettinauhaa. Täytteenä on vanhan tyynyn sisusta. Little heart is made of old jeans.
S-koon t-paidasta sain alun pieneen sisustuskoriin. Tiedän mihin joutavat trikoovaatteeni jatkossa päätyvät!
Hmm, ihan kiva siitä varmaan tulee, vaikka virkkuukoukku olisi ehkä saanut olla isompi. This beginning of a small crocheted basket took an entire s-sized t-shirt. I believe it will be pretty neat once I get some more material for it... I guess this is how I'll handle my worn out jerseys from now on.
Posti toi tänään mukavia projekteja huomenna alkavalle lomalle :) Guess what I'll be doing on my Christmas break? 

tiistai 20. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 20. luukku

20. luukusta löytyy pieni sydän... A little heart for you on this 20th day!
Töissä on nyt pari päivää laaja-alaisen oppimisen päiviä, ja minä saan ohjata kierrätysteemaista tuunauspajaa. Tekstiilejä saatiin näin paljon, ja oma mielikuvitukseni kyllä laukkaa - harmi, että itse ennättää tehdä niin vähän...
Nuoriso oli tänään kiinnostuneempi kirja-askartelusta, ja kivoja joulukoristeita ja lahjoja sitten valmistuikin. Upea kirjasydän on kollegani tekemä, ja ihje siihen löytyy jostakin netin syövereistä. Millintarkka taittelu sopii kärsivälliselle luonteelle!
Itse ennätin tehdä valmiiksi vain tämän pienen sydämen. Huomiseksi sain sentään leikeltyä jotain valmiiksi, jos vaikka ennättäisin ommella aamulla ennen töihin lähtöä... We had a recycling work shop at work today. We got a good pile of textiles and old books to work at. The youth was more interested in working on the books, and lots of Christmas decorations and such got made. I just got a little heart done, but I hope to get to sew a bit more tomorrow...  

maanantai 19. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 19. luukku

Siirrettiin muutaman työkaverin kanssa joulustressiä muutaman tunnin kylpylässä lillumisella. Joulukalenterin 19. luukussa on vaihteeksi kirjapostaus, kun eilen sain vihdoin jotain luettua loppuun. Day 19 in a bookish post, all in Finnish because so is the book. I hope you like the pictures though!
Sain Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista kirjastosta nopeasti, ja kahden viikon laina-aika riitti sille juuri ja juuri. Sivuja on vain pari sataa, mutta melko hidastempoisena kirja oli myös hitaahko luettava. Se sopii kuitenkin hyvin yöpöytälukemiseksi lyhyiden jaksojensa vuoksi. Kirjan myös malttaa laskea käsistään, jos uni meinaa viedä voiton. Kirjan kieltä on kehuttu, ja onhan sen kaunista. Helsingin rakentuminen on aivan kiinnostavaa myös. En kuitenkaan tiedä, pidänkö tällaisesta oikean, joskus eläneen historiallisen henkilön päätymisestä fiktion päähenkilöksi. Pikkuisen hyväksikäytön makua jotenkin.
Fiktiivinen Engel on välillä kovin oikeassa ja kirjan herättämien ajatusten kanssa on hyvä vaipua unille.   Huomenna töissäkin on kässää koko päivän, joten sitä varmaan blogissa myös!

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 18. luukku

18. luukussa sohva saa jouluisen ilmeen. On day 18 sofa dresses up for Christmas.
Sehän tapahtui ompelemalla uusia tyynynpäällisiä. Tarvikkeet löytyivät varastoistani, eikä mitään tarvinnut hankkia varta vasten
Ensin piti selättää vetoketjukammo. Vetoketjun päät voisivat sujua siistimminkin, mutta ihan kelvollisesti tuo sujui. Paininjalan vaihtaminen Elnaani on helppoa, yksi napsaus vaan!
Tämän kanssa pääsinkin helpolla, kun kangasta riitti tyynyliinamalliseen tyynynpäälliseen. Hyödynsin vielä hulpiot ja tein täyttöaukosta pystysuuntaisen, joten ompeluun ei varmaankaan mennyt varttia pidempään.
Punainen kangas on lojunut varastoissani ikuisuuden, ja se on ehkä Jotexilta. Valkopohjaiset ovat Eurokankaan paloja noin vuoden takaa.
Olipa yllättävän kivaa tehdä vaihteeksi tällaista! Viimeistään kevääksi uudet! Pillow covers are surprisingly nice and quick to sew, even with zippers. I found all the material in my stash so didn't even need to buy anything. I'm definitely making more of these!

lauantai 17. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 17. luukku

17. luukussa on... öh... vielä yksi mekko lempparikaavalla! On day 17 I made one more dress with my favorite pattern.
Kangas on vihreää Marokko-joustocollegea Tyyne-Esteristä ja kaava on vanha tuttu, pitsimekon kaava Suuri käsityö -lehdestä 2/2015. Olen aivan ihastunut tuohon kankaaseen! Kaksoisneulakin käyttäytyi aivan mainiosti.
I love this fabric! It's stretchy sweatshirt fabric from local store Tyyne-Esteri and the pattern is from a magazine. Huomenna vähän jouluisempaa! Enää viikko aattoon, iiks! Back tomorrow with a bit more christmassy post!

perjantai 16. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 16. luukku

Luukussa 16 esitellään jokaisen kissan toivelahjoja. :) On day 16 we introduce some Christmas gift ideas for kitties. :)
Miten olisi oma jääkiekkokypärä? How about a helmet for hockey?
Ikioma päivystyspaikka? A bird watching spot?
Kirja? Äh, tässähän on koirakin! A book? Naah, this one has a dog in it!
Auto? Ainakin sen katolla on hyvä vahtia kärpäsiä. A car? At least you can reach flies better on its roof.
Villasukat ovat monikäyttöiset. A pair of socks can be used so many ways.
Raapimapuu on aina hyvä idea. Tätä on käytetty paljon. A scratching pole is always a good idea. This one is well used already.
Ei, oma petihän sen olla pitää! No, a kitty needs a bed to call her own!
Vai onko se sittenkin luola? Or is that a cave instead?