torstai 20. lokakuuta 2016

Trikoomekkoja ja kissankuvia

Jersey dresses and kitty pics

Kääk, joko se on lokakuu? Pirteän rapsakkaa huomenta! Ihan on täällä jo pakkasen puolella näin aamutuimaan. Heräsin aikaisin, koska haluan käyttää harvinaisen vapaapäiväni muuhun kuin torkkumiseen. Meillä on syyslomaa kokonaiset kaksi päivää, ja huomisen käytänkin sitten päiväretkeen Tallinnaan!

Good and brisky morning to you! I am enjoying my two days off, so wanted to wake up early and make the most of it. Tomorrow I'll make a day trip to Tallinn, Estonia!

Takkatuli lämmittää syyskylmällä mukavasti, ja upeasta puunkantotelineestä riittää hupia niin kissalle kuin isännällekin.

Ompelukseni eivät ole vielä kovin talvisia. Tämä mekkonen valmistui tällä viikolla. Kangas on Marimekon tasaraitaa ja kaava on lempparini, Suuri käsityö 2/2015 lehdestä.

Käpysen trikoo päätyi samanlaiseksi mekoksi. Tähän lisäsin taskut, mikä kyllä tekee mekosta näppärän käyttää, mutta nääh, en nyt oikein tiedä...

Vielä samanlainen mekkonen Eurokankaan palatrikoosta - kaula-aukon huolitteluun olen käyttänyt Noshin trikoosta suikaletta. Kilopussin pienet yksiväriset trikoot pääsevät minulla yleensä johonkin tällaiseen käyttöön. No, tästä ei tullut mieluisaa mekkoa kankaan rypistyvyyden tähden. Pesun jälkeen se oli myös täynnä jotain haituvaa, en oikein tiedä, minkä kanssa se oli pyykkiin sitten joutunut.

Noshin kilopussista tulleesta siili-trikoosta sain juuri ja juuri t-paidan. Kaava on Ottobren 5/2012 Patchwork quilt. Tämä on ollut käytössäkin, vaikka on makuuni ehkä pikkuisen lyhyt. Trikoo on kuitenkin mahdottoman mukavan tuntuista.

Pattern for the dresses is from Suuri Käsityö magazine 2/2015 and for t-shirt from Ottobre 5/2012. Jerseys are from Marimekko, Käpynen, Eurokangas and Nosh.

Jo riittää ompelut, kisu tahtoo huomioo! Enough about sewing, kitty wants attention!

Rakas linssiluteeni rupeaa jo viihtymään vällyjen alla. Eipä silti, niin minäkin...

Warm enough for the kitty?

Riehuminen ainakin lämmittää. Being wild keeps you warm!

No jaa, ettoneiden aika! Naah, time for another nap, then.
Haluaisitko minun ompelevan jotain muuta kuin mekkoja? Ehdotuksia otetaan vastaan! Voin sitten raportoida epäonnistumisistani... ;)
Would you like me to sew something else but dresses? You may make suggestions and I'll report of my failures! ;)

 

2 kommenttia: