maanantai 28. maaliskuuta 2016

Lepoa ja sur sur surauttelua

Just chilling and sewing

Pyhinä ennätettiin käydä morjestamassa perhettä, tänään on elvytty kotosalla. Sillä välin kun mies kunnosti polkupyörääni ja pesi auton, minä vietin ystäväni kanssa laatuaikaa ommellen. Kaverin kanssa sekin on näköjään entistäkin mukavampaa!

After visiting family for Easter today we just enjoyed being at home. I had a first ever sewing-date with my friend, lots of fun it was! I got this trio finished.

Sain viimeisteltyä kolme vähintäänkin etukäteen leikattua tekelettä. Tämä New York -tunika on varmaankin lempparini. Kangas on Kangaskapinalta, ja tähän meni aika tarkalleen yksi raportti sekä hihoihin jotakin yksiväristä trikoota. Pääntiellä on ihan vaan resori. Kaava on vanha tuttu Autumn mood Ottobresta.

Now I get to wear New York! I love this tunic! A basic jersey tunic is really simple, easy and quick to make.

Taas Janina-mekko, jostakin Eurokankaan palalaarin löydöstä. Another jersey dress...
Minuuttimekko vei kyllä vähän pidempään... Kaava on kirjasta Surrur tee oma marimekkosi, ja se on kyllä oikein mukava ja sukkela ommeltava. En kylläkään tehnyt helmaa hulpiosta, vaan ihan tein helmakäänteen. Helma saisi olla vähän kapeampi ehkä. Tein rinnan alle kymilankarypytyksen, mietin jotain nauhakujaa seuraavaan. Kangas on jotain ikivanhaa varmaankin Eurokankaan alepussin täytettä. Pään- ja kädentiet huolittelin pitsillä, ja aika söötit niistä sitten tulikin.
A minute dress from book Surrur make your own marimekko. Obviosly it took more than a minute... Also my fabric isn't Marimekko but some cheaper cotton from my stash. I am thinking about making another with a few changes, it was such a quick and fun project.

Tämä mekko valmistui jo aikaisemmin. Kangas on Paapiin, kaava on jostakin vanhemmasta Suuri käsityö-lehdestä. Kaavalle tuli vielä käyttöä, kun ystäväni teki sillä tänään puseron paremmin laskeutuvasta kankaasta.

My first ever cowl necklace. This dress got done already a week ago or so.

Niin, tätä kangasta kun riittää, raaskin tehdä siitä kovin tarpeellisen peruspuseronkin. Since I have hoarded this jersey, I also made a basic tee.

Mitäs seuraavaksi? Ainakin Nessi jaksaa vielä pitää seuraa ompeluhommissa! And what next, then? At least Nessi still likes keeping company.

Sain järjestettyä alakertaan mukavasti ompelutilaa. I got some sewing space downstairs...

Tietokoneet ja niiden tarvikkeet ovat nyt tiiviisti työhuoneessa; läppärin voi kuitenkin kuljettaa minne tahtoo, ja nopeat hommat voi nyt hoitaa seisaallaan. ....by arranging the computer spot upstairs.

Tokihan tyhjä tila kaipaa täytettä... Empty space just has to be filled...

Olen siirtynyt hamsteroimaan hyvin pitkälti kirppareille omatuntoani säästääkseni. I do most of my hoarding at fleamarkets to keep my concence clear.


En toki voi vastustaa alekankaita muuallakaan:

Of course fabric sales are still irresistible!

Ideat eivät ainakaan lopu kesken, kun tällaisetkin lehdet kaupasta bongasin ja nappasin. There's no way I'll run out of ideas...

Ja onhan tuo kirjastokin kulmilla. Mekkotehdas on lainassa toistamiseen, joten nyt vihdoin tilasin sen myös ihan omaksi. Aino-mekon kaavat on jo piirretty, pitäisi vain päättää ensimmäinen kangas kokeiluun.

Kisu näyttää kieltä koko touhulle. And kitty gets bored now!

Oikein mukavaa alkukevättä! Have a lovely beginning of spring!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti