keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Talviloman mekkoja, tunikoita ja inspiraatiota

Terveisiä talvilomalta! Mitään järellistä en oo tehny! Aloitin pistämällä unirytmin sekaisin katsomalla Oscarit ja punaisen maton etkot ihan livenä. Maanantai meni sitten siitä toipuessa. Eilisen, katsottuani ensin ilahduttavan Jamaica Inn -minisarjan Areenasta, ravasin läpi kaikki keksimäni kaupat, joista voisi löytää Ice bugit. Löysinkin sopivankokoiset vaivaisen neljän tunnin kiertelyn jälkeen Luhta outletista. Nappi ajoitus, sillä tänään on pihamaa sileää jäätä ja vettä...
Hello from my winter break! I am enjoying my week off and doing absolutely nothing smart...
No, on tässä varmaan siivoiluakin luvassa, kun lämmennyt säätila taitaisi mahdollistaa ikkunoiden pesun, ja on tuolla kisullakin näköjään karvanlähtöaika...
Viime viikolla sain surauteltua aloitettuja ompeluksia valmiiksi. Useampi mekkonen valmistui taas Suuren käsityön 2/2015 pitsimekon kaavalla. Nämä vaan ovat niin kivoja pitää ja mulla kovassa käytössä. Tämä perhostrikoo on hankittu Majapuun black friday -alesta, ja mekosta tuli aivan kiva kevääksi.
Samaisesta kampanjasta on tämäkin Jasmin-trikoo, josta tuli miehen mielestä aamukäpymekko, miksi lie... Meillä kasvaa jasmike-pensas talon edessä, ja tästä kankaasta tulee minulle mieleen kesä ja sen pensaan suloinen tuoksu. Ehkä vähän kotimekko, mutta riippuu varmaan siitä, mihin yhdistää.
Tästä tuli suosikkini, vaikka kuvassa näytänkin aikamoiselta pötkylältä... Kangas on Verson puodin Mummolantuntua joustocollegena, ja onpa taas älyttömän kivantuntuinen materiaali. Väritkin sopivat mielestäni mukavasti kevääseen.
Neljäs mekko on Noshin raidallista joustocollegea, jostain alennuksesta sekin. Aivan suosikkimateriaali tämäkin!
Lisää raitaa Noshilta, tällä kertaa trikoota. Kaavana on Noshin tunika, ja sen voi tulostaa netistä tai etsiä Suuren käsityön, jossa se on myös julkaistu. Ihan kiva kaava, tein omaa kokoani mutta ilman saumanvaroja.
Toisen tunikan samalla kaavalla tein lyhyempihihaisena, koska kangas ei muuhun riittänyt. Kangas on Majapuulta Ruusuaitaa. Osassa vaatteita huolittelin pääntien nurjalle käännetyllä resorilla, osaan kokeilin yksinkertaisesti vain taitetta. Kaikki onnistuivat ihan mukavasti. Tikkaukset on tehty kaksoisneulalla, joka edelleen ryppyilee sille päälle sattuessaan. 
Siskonpoika sai syntymäpäivälahjaksi Star Wars -pipon, vaikka minulla ei olekaan mitään käsitystä, minkä kokoinen sen olisi pitänyt olla... Kangas on Eurokankaasta ja kaava jostakin Suuresta käsityöstä, jonka numeroa en tainnut kirjoittaa ylös...
Niin kovasti kuin mieleni tekisikin viettää lomalla joku päivä kangaskaupoilla, en missään tapauksessa saa suunnata edes niiden lähistölle... Toissaviikonloppuna vähän järjestelin kangasvarastojani, eivätkä ne taida aivan hetkessä näkyvästi vajua. Alakuvassa on viimeisimpiä trikoo- ja neuloshankintoja. Kaavakirjoihin sen sijaan sallin itseni sortua, kun Adlibriksellä oli alennuksia. Hoggins-kirja ei kyllä ollut edes alennuksessa, muttei ollut muuten hinnalla pilattu, joten nappasin senkin. Vinkin sain taas Facebookin Ompeluelämää-ryhmästä, johon kuuluminen on kyllä kallista lystiä ;). Kyseisessä kirjassa on kaavoja rentoihin housuihin, ja sellaisiahan minä juuri tarvitsen! Kotona olisi kiva käyttää muitakin housuja kuin leggareita, niin tulisi lyhyemmillekin paidoille käyttöä. Mekkotehtaat tilasin, vaikkei mulla ole lapsia, kun lahjottavia lapsosia kuitenkin tuttavapiiristä löytyy ja lisäksi kuvat on niin nätit. Kirjastosta mulla on lainassa uutukainen Paapiin kaavakirja, josta aion tehdä naisten mekon heti tänään, jos vain siivoilulta maltan...
Sunnuntaina tein pitkästä aikaa kirppiskierroksen, enkä välttynyt löydöiltä... Käsilaukut tulivat tarpeeseen, kun tajusin varastoni vajuneen jo niin, ettei kaikkiin tilaisuuksiin ole enää sopivaa laukkua. Löydöistäni isompi on shoppailulaukku, siinä on vetoketjutaskut molemmilla puolilla ja juuri sopivanpituinen olkahihna. Pienempi oli vain euron, ja se on H&M -laatua. Meinasin jo jättää sen ostamatta, mutta totesin sen siistiksi, vetoketjut kunnollisiksi ja koon juuri sopivaksi iltamenoihin, joten pakkohan se oli sittenkin ostaa. Berliiniin ei ole matkaa näköpiirissä, mutta Mondon matkaoppaita on kiva lueskella, joten niitä kannattaa ostaa, jos kohdalle halvalla osuu.
Viime kuussa sain raahattua miehenkin teatteriin. Kovasti pitikin tästä esityksestä, ja oli kyllä minustakin mainiota teatteritilan käyttöä tämä. Mokoma siis konsertoi akustisesti, ja kylläpä pääsevät sanoitukset ihan eri tavalla esille näin. Mukavan raskasta menoa voi olla ilman tärykalvojen hajottamistakin näköjään.
Mukavaa päivää ja lomaa niille, joilla sellainen on!  ******* So, I have done some sewing... Just simple t-shirt dresses with my favourite pattern from Suuri käsityö -magazine and tunics with pattern by Nosh. Fabrics are from Majapuu and Nosh. Nephew got that Star Wars -beanie, but I don't know if it fits... I have organized my fabric stash and hoarded more pattern books, so maybe you'll soon see something new here... I did also some shopping at flea markets and went to a rock concert to see Mokoma. And Nessi is cute as always but this is also the season when her hair is all over the place so I might just have to do some cleaning here, boo hoo. Have a nice day!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti