torstai 8. kesäkuuta 2017

Kaksi mekkoa ja Nessin tyylinäyte lomailuun

Two dresses and a kitty on a holiday Lomalla viimeinkin! Sen kunniaksi on aika päättää tämä blogihiljaisuus - pahoitteluni siitä, töiden jälkeen ei aina ihan virtaa riitä mukaviinkaan asioihin. Lomalle ei ole vielä erityisiä suunnitelmia, alkuviikko onkin mennyt ihan kotoillen. Olen vienyt tekstiilejä kierrätykseen KappAhliin, varannut ja aloittanut kirppispaikan, siivonnut kotia, käynyt puistojumpassa upeassa Myllysaaressa ja eilen otin itseä niskasta ja kävin kehonkoostumusmittauksessakin.
Mikäs on jumpatessa näissä maisemissa? Joo, hmm, se kehonkoostumusmittaus... Eihän se yllätyksiä tarjonnut: painoa on liikaa ja sitä vaarallista viskeraalista rasvaa eritoten. Toisaalta lihaksiakin on, lihastasapaino ja luusto kunnossa ja jalat on ok. Nyt lomalla on aikaa miettiä tavoitteita ja ryhdistäytyä ravinnon ja kuntoilun suhteen, niin halusin tuollaisen lähtötilannekartoituksen. Käyn sitten noin puolen vuoden päästä mittauttamassa uudelleen. Mahdollisesti tämä motivoi minua enemmän kuin vaaka tai mittanauha...
Pitkälle sauvakävelylenkillekin ennätin, ja sitä lajia minun varmaankin olisi syytä suosia. Kyllähän siinä mielikin lepää näissä maisemissa! :) Toivottavasti nämä kivat kesäsäät jatkuvat, en tiedä riittääkö intoni kylmällä ja sateella ulkoiluun... I have started my holiday with new fitness and nutritional goals and had my body measured with an Innbody test. It gives more info on where exactly all that excess fat is placed and how much of it I have. Well, no surprises there, really, as my lack of waistline is quite visible... On my holiday I plan to learn some healthy habits and have another test after six months or so. Just to have clear goals and stay motivated! Pictures are of where I have been working out at the beginning of my holiday; a free thigh-but-tummy lesson in the park and nordic walking along lake Saimaa.
Ennen lomaa meillä oli työporukan kanssa pienet kestit. Juhlittiin lukuvuoden päättymistä ja yhtä eläkkeelle jävää saunoen ja syöden. Tämän mekkosen sain valmiiksi juuri ennen lähtöä, ja oikein mukava hippamekko olikin! Kangas on Verson puodin Pionia ja kaava on Suuren Käsityön (9/2013?) Janina-mekko, joka taitaakin olla suosikkimekkokaavani.
Pääntiehen tein taakse hieman v-muotoa. Huolitteluun en yrittänytkään kaksoisneulaa, koska en ole vielä saanut hommattua Schmetzejä, ja muuta on ilmeisesti turha yrittääkään, vaan kokeilin yhtä koneen joistavista koristeompeleista. Hidasta hommaa, mutta kaunista jälkeä.
Pikkuisen tuolla mekolla saa feikattua vyötäröä :).
Toinen mekko samalla kaavalla valmistui jo aiemmin. Tässä on kankaana Nansoa, jota olen ostanut Poppanavakka-nettikaupasta. Mulla on muuten tästä kankaasta ostomekkokin vihreänä, ja sitä vihreää kangastakin odottamassa. Oikein kiva työkelpoinen mekko töstäkin tuli.
Sama homma huolitteluissa, tässä erottuu tuo tikki paremmin.
Korkkarit jalkaan sovitukseen, eiks jeh? ;) I made two jersey dresses with my favorite pattern from Suuri käsityö magazine. Fabrics are from Verson puoti and Poppanavakka. The first one I wore to a party, the second one is work wear. Ja viimeiseksi, joko teillä on ollut ikävä Nessiä? Tässä Nessin tyylinäytteet lomailuun!
Lomalla voi olla vaan ihan urpona. Here Nessi shows you how to spend a holiday: just derpin'!
Voi ladata akut nukkumalla. Regain your energy by sleeping.
Voi myös... nukkua! You can also... sleep!
Jos on kylmä, voi kääriytyä vilttiin. If it's cold (and this is Finland you know), you can wear a blanket.
Tai sitten voit yksinkertaisesti nukkua vähän lisää! And then you can sleep some more! Ihanaa aurinkoista päivää teille, palailen varmaankin nyt tiheämmin!  Have a lovely day, I'll be back soonish I believe!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti