sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Yksi kaava, seitsemän mekkoa

One pattern, seven dresses (Scroll down for English)

Luottokaava on sellainen, jota käyttää, kun ei oikein tiedä, mitä tekisi. Kaava, johon aina vaan palaa, ja lopputulos on joka kerta mieluinen. Viimeksi esittelinkin taskumekon, joka on melko uusi suosikkini. Jo pidempään luottokaavani on ollut t-paitamekko, joka on kylläkin ohjeen mukaan pitsimekko, ja se on julkaistu Suuri käsityö -lehdessä nro 2/2015. Talven mittaan noita mekkoja on valmistunut peräti seitsemän, viimeisin pääsi paininjalan  alta tänä aamuna.


Nanson kangas olikin kapeampaa, ja tarvitsi kaverikseen yksiväristä mustaa. On tämä päässyt päälle muutaman kerran.


Marraskuun pimeyttä vastaan taistelin tällä Eurokankaan väripläjäyksellä. Kissa taisi vähän järkyttyä.


Paapiin Linnea neuloo pääsee varmaankin käyttöön neulekerhon tapaamisiin ainakin. Keltainen ei ole lainkaan minulle sopiva väri tosin.


Pahoittelen sumeaa kuvaa, mutta tässä on tummansinisiä ja valkeita raitoja Eurokankaan palalaarista. Varma kevään merkki, raidat.


Kangasrakkauteni, Kalevalaa henkivä, Paapiin Pohjolan portti taipui myös mekkoseksi. Tämä valmistui tänään, mutta pääsee kyllä käyttöön! Pääntien framilon-huolittelu onnistui jo paremmin. 



Pääsiäiseksi valmistui kaksi vihreää mekkoa, Paapiin Rubuksesta ja Ehtan pitsistä. Vihreä on lempivärini, joten nämä pääsivät heti käyttöönkin.


Huomenna meillä onkin työpäivä, mutta sentään jotain pientä vapun juhlintaa sielläkin. Illaksi saadaan kavereita kylään ja olisi tarkoitus aloittaa grillauskausi. Toivottavasti sää suosii, ja päästään testaamaan patiokalusteetkin!

Tänään satoi vettä, mikä närkästytti Nessiä. Kurkku suorana se on huutanut vuoroin joka ovella, että pääsee tarkastamaan tilanteen, jos vaikka jonkun oven takana olisikin jo kesä. Pystyn kyllä niin myötäelämään tuossa malttamattomuudessa.

Leppoisaa viikon alkua Sinulle!
............
Another one of my favorite patterns is a simple t-shirt dress from Suuri käsityö -magazine 2/2015. Originally the pattern is for a stretch lace dress, but it works for jersey as well. During winter I have added seven more dresses to my collection, and it's a pattern I always seem to return to.
Finland is getting ready for the First of May celebrations, and we are looking forward to having friends over for a bit of a barbecue tomorrow. Spring it is! Have a nice start for your week!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti