torstai 6. syyskuuta 2018

Ommellisen mekkosia

One pattern, four dresses (Scroll down for English)

Nyt kun on jo syksyn tuntua ilmassa, on aika tehdä pieni hellemekkopostaus. 😆 Kesän kuumuus laiskotti, eikä tullut ommeltuakaan niin paljon kuin olin suunnitellut. Syksy on alkanut siinä mielessä reippaammin, ompeluhuonekin on järjestelty uuteen uskoon, niin siellä on mukava puuhastella.


Tässä koko nelikko! Silittämättä, totta kai - ja osa on tainnut olla jo päällä ja pesussakin. Oikeanpuoleinen valmistui itse asiassa jo talvella ennen Thaimaan-matkaa, jossa totesin puuvillatrikoon kammottavan kuumaksi materiaaliksi. Suomen helteissä näissä kyllä kesti, vaikka muutama väljä viskoosimekko olikin kovassa käytössä.

Ommellisen mekkosen kaava löytyy Suuresta käsityöstä 4/2017, ja se on kyllä mainio kaava tällaiselle aivan perus hihattomalle mekolle.

Pahoittelen kuvan laatua. Tässä on kankaana ihanaa Noshin Fantasia-trikoota, joka on mukavan napakkaa. Ompelijoiden harmiksi Nosh lopetti kankaiden myynnin nyt syksyllä, joten lisää tätä ei saa. Ihanaa tämä olisi ollut legginsseihin, ja sellaisiin minä tämän kankaan muistaakseni tilasinkin, mutta suunnitelma muuttui, kun halusin reissuun mukaan jonkun helposti yhdisteltävän mekon. No ei tarvinnut yhdistää mihinkään, liian kuuma oli ihan itsessäänkin. 



Minttua Paratiisin puutarhaa minulla oli taas niin naftisti, että takakappale on osista koottu. Pään- ja kädentiet näissä olen huolitellut resorilla ihan vaan niin, että saumuroin sen paikalleen oikeat puolet vastakkain, käännän sitten nurjat vastakkain ja tikkaan. Lopuksi leikkaan ylimääräiset pois. Ihan riittävän siistiä minusta.



Ja sitten Käpysen (nyk. Mereen) Kareliaa! Voi kun tätä tulisi vielä Pohjois-Karjalan värityksellä! Saisi sitten lohtupukeutua, kun koti-ikävä iskee. 😆 


Aika herkku tuli Vimman herukka-Letistäkin. Jos et ole vielä letteihin hurahtanut, niin älä vaan missään nimessä käy hypistelemässä näitä kankaita. Itse olin utelias mutta epäluuloinen, tilasin yhden kankaan jostain alennuksesta ja niin se addiktio sitten alkoi. Aina tulee toinen toistaan herkullisempia värejä ja se on sitten loputonta rahanmenoa se. Nyt olen kyllä kankaidenostolakossa ja tavoitteena on käyttää letitkin pois ennen kuin saan ostaa uutta. Katsotaan, miten käy!

Nessi paheksuu syvästi kaikkea toimintaa, jonka tarkoituksena ei ole viihdyttää kissaa. No ehkä hän vielä leppyy.
--------------
Summer here was too sunny and hot for sewing, but I got at least something done. Again one pattern, four dresses... Pattern is by Ommellinen af a crafts magazine Suuri käsityö 4/2017 and fabrics are by Nosh, Verson puoti, Käpynen and Vimma. Nessi isn't too happy of these activities, but despite it I'm going to sew soooo much during autumn; hoping to get to the bottom of my fabric stash by just sewing plenty and NOT buying any more fabric. We'll se how I succeed...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti