sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Tötteröpää syyslomalla

One conehead on an autumn break

Syysmasennuksen torjumiseksi meillä on töissä pidennetyn viikonlopun mittainen lomanen. Tällä kertaa pysyin ihan vain kotosalla, leikkuutin Nessin ja sen toipumista sivusilmällä seuratessani olen järjestellyt kotia syyskuntoon.

Nessi nautti syystunnelmista ennen kuin tiesi mitä tuleman pitää...

We have a short autumn break, and this time, against all of my instincts, I just stayed at home. I had Nessi operated, and while watching her recover, I have arranged the house a bit.


Perjantaina se Nessin elämän karmein päivä sitten koitti. Maltaita maksoi, ja näin unisena Nessi iltansa vietti. Ei se tietenkään pitkään kopassaan viihtynyt, vaan hoiperteli siitä kyllä ulos ja simahti sitten. Minä peittelin sitä lämpöisillä villahuiveilla ja sain sen jossain vaiheessa asettumaan unille syliin, kapaloon käärittynä.

Nessi was sleepy all Friday and yesterday, too, but it was an effort to get her to stay in one place. She just wandered off her bed and collapsed on a cold floor. Finally she settled in my arms, covered by towels and woollen scarves...

 

Vieläkin se nukkuu pitkiä pätkiä, mutta on jo ihan kiinnostunut talon touhuista. Tuo kauluri sitä kyllä ärsyttää ja häiritsee, mutta luulen, että on vain hyvä, että se hidastaa vähän tahtia... Ompelin Nessille trikoosta sellaisen putkiasunkin, mutta siitä se räpisteli eroon alta minuutissa. Antaa siis tötterön olla niin kauan kuin suinkin; otan sen kyllä pois ruokailun ajaksi, ja silloin Nessi piristyy silmin nähden.

Nessi is still sleepy and absolutely hates that cone, but as the dress I made her only stayed on for a minute or so... She gets a brek from it while eating and that really cheers her up, but I believe that it's only good that thingy slows her down a bit.


Nessin ollessa operoitavana ennätin pyörähtää vähän kaupoilla, ja sattumoisin Suomalaisessa olikin ale-kirjoista 40%:n lisäale, joten pukinkonttiin tuli täytettä samoin kuin omaan käsityökirjakokoelmaankin... Tuosta Pancolin trilogiasta multa puuttuu keskimmäinen, enkä ensimmäistäkään ole vielä lukenut, mutta nuo ovat niin hauskan nimisiä ja värisiä, että taidanpa haluta kolmikon kirjahyllyyni. :)

While Nessi was being operated, I found my way to the bookstore and sales! :)


Kirjoja onkin kiva selailla ja käsitöitä suunnitella ja toteuttaa tunnelmavalaistuksessa. Oli ihan pakko saada noita pallovaloja, sellaiset on nyt keittiössä ja olohuoneessa. Takkatuli lämmittää ihanasti näillä pienilläkin pakkasilla.

Fireplace is essential here up north. These lightballs I just had to have...


Enimmän lomaa olen järjestellyt yhdistettyä työ- ja askarteluhuonettani. Nyt kirjahyllyssä on pari lokeroa ihan kelvollisessa järjestyksessä, askartelutarvikkeet on lajiteltu, langoille ja keskeneräisille neuletöille on paikkansa ja siis ylipäätään jotain tarvitsemaansa saattaa löytääkin ilman mahdotonta penkomista.

Most of the break I've spent arranging my combined work and crafts room. Now there's actually some hope of finding whatever it is that I need...

Hmm, taidanpa kipaista lähikaupasta jotain herkkua, sytytellä kynttilöitä, ottaa neuleen käteen ja vitittäytyä tähtien tansseille! Tunnelmallista sadepäivän iltaa teillekin!

Have a lovely evening you all!

 

1 kommentti: