lauantai 23. toukokuuta 2015

Kesäisiä ompeluksia

Some sewing for summer

Pieni päivitys aikaansaannoksistani ompelun saralla, ennen kuin kukkaset ja pihajutut valtaavat blogin... Eilisaamuna surautin elämäni ensimmäisen (ainakin sitten ala-asteen) pussukan. Sen oli tarkoitus mennä syntymäpäivälahjaksi, mutta en nyt tiedä kehtaako antaa... Ihan pikkuisen meni välillä langat sotkuun ja saumurista neula poikki ja ja ja, näkyy kyllä jäljestäkin, että hermo hiukka paloi! :) Kankaista ja vetoketjusta tykkään, ja niitä kyllä riittää toiseen ja vaikka kolmanteenkin pussukkaan, joten ehkä opettelen tämän homman nyt kunnolla, ja lahjaksi menee sitten onnistunein yritelmä. Pussukkaan oli ihan kaava ja ohje täällä.

I made my first pouch! :) Not without problems, though, but with one broken needle and totally lost nerves... It was supposed to be a gift, but I dunno... Maybe I'll keep practicing.

Itselle on valmistunut vähän jotain kesäksi... Tuon hellemekon taisin aloittaa jo viime kesänä, nyt sitten viitsin käännellä helmankin. Mekko ja mustat housut ovat joillain Suuren Käsityön kaavoilla. Siniset kotihousut tein lemppari jumppahousuista mallin ottamalla. Ruskea tuubihuivi meni ihan ilman ohjetta. Tuubihuivit ovat muuten kätevä ja nopea tapa vajuttaa kangasvarastoa, jos ne muillakin sattuvat olemaan herkkiä leviämään...

This summer dress has been in the making maybe for a year, but now I got the hem done. These black pants I love, they are really comfy. Blue pants and the scarf are just an easy and quick way to get more room for new fabrics...

Ja mitäs kissa näistä tuumaa? No, ei paljoakaan, 'auttelee' kyllä edelleenkin mielellään. Tänään aion uppoutua ompeluun koko päiväksi ja illaksi: olen yksin kotona, ja mahdun levittelemään kankaita ja kaavoja mieleni mukaan.

Kitty likes to help with crafts, but she does need good sleep after that! Today I plan to just sew some more...

Kissi hautoo käsityölehtiä. Kitty looking after my sewing magazines.

Ihanan aurinkoista ja touhukasta viikonloppua! Have a wonderfully sunny weekend!

 

2 kommenttia: