maanantai 19. marraskuuta 2018

Ompeluaikeita ja leipomuksia

Ompelukirjavalikoimani kasvoi taas, kun pari saksankielistä opusta kotiutui Adlibriksestä. Suloisesta hidasteestani huolimatta sain yhdet kaavat piirrettyä, parit kankaat leikattua ja testiversion jo melkein valmiiksi ommeltua Tanssii tähtien kanssa -ohjelman mainostauoilla. 😊 Ensimmäinen kirja pääsee tänne esittelyyn ehkä jo tällä viikolla!


Ajattelin laajentaa keittokirjahaasteen ideaa ompelukirjoihinkin, ettevät nekään vain oleilisi hyllyssä...

Viikon keittokirjana oli ihana Ulla Svenskin Ullan parhaat leivontaohjeet (Otava 2017). Kirja sisältää valikoiman reseptejä Svenskin vanhemmista kirjoista Unelmakakut (2008), Lempileivonnaiset (2009) ja Juhlaleivonnaiset (2010). Kirja on aika mukava paketti erityisesti koristeellisten kakkujen ja leivosten ystäville. Itse etsin yksinkertaisempia reseptejä lauantaiseen työpäivänjälkeiseen neulekerhon illanviettoon, ja päädyin sienipiirakkaan ja paholaisen kakkuun.

No, toki piti yksinkertaisessakin reseptissä oikoa. En odottanut kovin monta vierasta, joten tavallinen piirakkavuoallinen sai riittää. Pohjankin ostin valmiina. Kantarelleja en laittanut, kun ei nyt ollut aikaa syventyä pakastimen sisältöön, vaan tein pelkästään herkkusienipiirakan. Juustoksi valitsin tymäkän punaleiman, jonka olen jo aiemmin todennut oivaksi piirasjuustoksi. Täytteeseen tuli lisäksi ranskankermaa, maitoa, munaa, sipulia ja mausteita.


Piirakka unohtui uuniin ehkä vähän liian pitkäksi aikaa ja näytti epäilyttävän tummalta, mutta hyvin se maistui.

Toinen leipomus, paholaisen kakku, on ihan vain simppeli suklaakakku, älkää antako nimen hämätä. Kosteat aineet sekoitetaan keskenään, kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sitten nämä kaksi kulhollista vielä yhdistetään, ja ei kun rengasvuokaan ja uuniin. Tämä kakku olisi hyvä tehdä vaikka edellisenä päivänä -  sain nimittäin hiukan jännittää, saanko kakkua jäähtymään niin, että saan sen irti vuoasta. No, napakat naputtelut auttoivat, ja kakku ennätti pöytään.


Näinpä sitten herkuteltiin, juotiin glögiä, neulottiin ja saunottiin. Ei siihen hauskanpitoon sen ihmeempiä vaadita. Joskus pitää vain viitsiä kutsua ihmisiä, vaikka jossain sohvan alla lymyilisikin villakoiria...
------
Last week I tried one baking book for our knitting group's get-together. I made a mushroom pie and a simple chocolate cake, which both turned out delicious despite of how they looked... I also have some new sewing books and got to pattern tracing and sewing, despite the cat, and I'll post something about that later this week, I think.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti