maanantai 26. marraskuuta 2018

Kasvisruokaa!



Tämän viikon keittokirjana on Kaisa Niemisen ja Sami Revon Kasvisruokaa! Hyvää arkiruokaa sinulle (Moreeni 2017). Kirja sisältää 50 reseptiä, jotka on jaoteltu sekalaisiin kasvisruokiin, soijaruokiin, papuruokiin, kikherneruokiin, linssiruokiin ja quorn-ruokiin. Jos olet ajatellut pitää vaikka kasvisruokapäiviä silloin tällöin, mutta et oikein tiedä mistä aloittaisit, tästä kirjasta voi olla iloa.



Ryhdyin tekemään linssikeittoa, koska tarvikkeet siihen löytyivät jo kotoa. Tai no, kookoskerman sijaan laitoin kookosmaitoa ja vähensin muun nesteen määrää.



Reseptin nestemäärälle linssit olisivat saaneet olla kaiketikin kuivia, sopastani tuli vähän liian juoksevaa.



Ihan hyvää keitto kuitenkin oli, mistä mies yllättyi kovin. 😆 
Toisena kokeiluna oli huevos rancheros; mustapapuja, härkistä, mausteita ja kananmunia paistetaan uunissa ja syödään salsan ja tortillalettujen kanssa. Paistoin hässäkän leivinuunissa ehkä liian kovassa lämpötilassa, jolloin kananmunista tuli ikävän kumisia, muutoin tämäkin ruokalaji oli varsin maistuva.



Huikeaa, että tortilloja voi syödä ilman juustokastiketta ja juustoraastetta! Monenlaista uutta tämän haasteen aikana voikin oppia.


Nessin vinkki marraskuuhun: etsi valoa ja nauti siitä! Tänä viikonloppuna tuli vihdoin vähän luntakin valaisemaan.
Ensi viikolla onkin taas monenlaista ohjelmaa, katsotaan mitä ehdin kokkailla...

------
On my cook book challenge I went vegan this week and made a delicious lentil soup with coconut milk and huevos rancheros. Both pretty easy and tasty, so I think I will cook more from this book.
We finally got a little snow last weekend, so it isn't so horribly dark any more, but Nessi has found a way to deal with November. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti