lauantai 29. maaliskuuta 2014

Marakatti hedelmäkulhossa ja arvontamuistutus

A monkey in my fruit bowl and a lottery in mind

En nyt enää edes tiedä, mikä tämä talossamme majaileva otus oikein on. Marakatti on vahva veikkaus. Se kun ei pelkästään hyppele kissamaisesti vaan punnertaa lopun kroppansa perässä mihin tahansa vain saa etukäpälänsä asemoitua - viimeksi keinui kukka-amppelissa.

I am not so sure what this animal in our house is, but some kind of a monkey has been suggested. She doesn't only do jumping, but she can also pull the rest of her body where ever her front paws can reach.




Tällä viikolla olen potenut flunssaa ja jopa viettänyt saikkua yhden päivän. Sellaisessa tilanteessa Nessikin malttaa rauhoittua ja makailla, onneksi. Näitten urheilusuoritustensa ohessa se kyllä lepäileekin sitten ihan pitkästi.

I've been with a flu this week and even stayed at home one day. Luckily Nessi is able to calm herself in that kind of situations and have a rest as well.




Flunssapäivän keksintöni oli flunssanparannuspasta, joka kyllä helpotti oloa. Koska kipeänä ei kannata mennä edes lähikauppaan, tein sen ilman juustoa ja siis vain kotoa valmiiksi löytyvistä aineksista. Näin:

Saikkupäivän avokadopasta

2 avokadoa

Loraus oliiviöljyä

Loraus sitruunamehua

Suolaa

Mustapippuria

Chilijauhetta

Italialaista pastamaustetta

Basilikaa

1/2 yksikyntinen valkosipuli

Jotakin pastatuotetta, meillä oli vain tavallista tummaa makaronia.

Makaroni tietysti keitetään. Avokado halkaistaan ja kaivellaan lusikalla kulhoon oliiviöljyn ja sitruunamehun sekaan. Lisätään muut aineet ja sekoitetaan, annetaan tekeytyä siihen asti kun pasta on valmista. Sotketaan valutetun pastan sekaan ja syödään. Joku parmesan sopisi tähän erinomaisesti, mutta hyvin maistui tämä kevyempikin versio.

I treated my flu with a spicy avocado pasta: just olive oil, lemon juice, 2 avocados, herbs, salt, black pepper, chili and lots of garlic is mixed with whatever pasta. Tasty even without the cheese!




Hedelmiä talon tapaan... Is that a fruit cake in my bowl?

Muistattehan, että keväiseen arvontaan voi osallistua vielä huomiseen saakka. Se tapahtuu yhsinkertaisimmillaan kommentoimalla edellistä postausta. Onnea matkaan!

Just a reminder that if you want to attend the springly lottery, you can still do so for one more day. You can attend by commenting the previous post. Good luck with it!

 

2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat kissasta ♥ aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Samoin sinne! Ihan meinaan pestä lakanapyykkiä ja kuivata ulkona! :):):) Ihana aurinko!

    VastaaPoista