sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Itse tehdyt joululahjat

Tänään on vietetty laatuaikaa vaakatasossa tähän malliin. :) Nessi kyllä osallistuu tällaiseen puuhaan mielellään! Joulukalenterin päätteeksi esittelen aikaansaannokseni joululahjojen saralla... Suunnitelmani olivat tietysti paljonkin suuremmat, mutta viime viikkojen kiireet ja voimattomuus pääsivät yllättämään. No, jotain sentään valmistui... Here's the diy Christmas gifts I got done.
Pipon ohje on Novitan sivuilta, huivi Kerällä-kirjasta, ja se on kärjestä aloitettu kolmiohuivi, josta voi tehdä juuri niin isoin kuin lankaa riittää. Lankana näissä on kerä Novitan Lumoa, ja käytin näihin yhden kerän. Nämä matkustavat ystävälle vasta joulun jälkeen.
Siskontytön setti on Novitan Naavaa, ja keriä tähän meni kolme. Huivi on Baktus pidennetyillä silmukoilla myöskin Kerällä-kirjasta, pipon ohje on sama kuin edellisessä. Huiviin menee nerokkaasti kaksi kerää mitä tahansa lankaa, joten näitä tulee varmasti tehtyä vielä. Yhden tein jo aiemmin itselle.
Ystävän Baktukseen tein pätkän heijastinlangasta. 
Novitan Hile-langasta valmistui pipo siskolle, ja yhteensopiva kärjestä aloitettu kolmiohuivi valmistuu kaveriksi myöhemmin.
Anopin joululahjavuokaan sujahti virkattu tiskirätti Novitan Bambua. Ihan vaan perus isoäidinneliö ripustuslenkillä.
Ommeltuja lahjoja valmistui suunnitelmistani poiketen vain muutama, kun kaksoisneula takkuili ja sen sellaista. Sisko sai kuitenkin tämän Meri-mekon, jonka ompeleet eivät kestä lähempää tarkastelua. Kaava on kuitenkin oikein kiva, Kangaskapinalta, ja Tyyne-Esterin perhostrikoo on suloista.
Siskonpoika sai Star wars -paidan. Kangas ei riittänyt suunnittelemaani pyjamaan ja paitakin vaati hihojen rakentamisen kahdesta palasta.
No, ihan kelvollinen siitä tuli.
Äidille valmistui kässäpussukka kierrätyskankaista. Pussukan kaava on Jujunalta, kisun malli Suuresta käsityöstä. Ensimmäinen aplikointiyritykseni Elnalla... No, sanotaanki, että kaksipuoleinen liimakangas olisi kyllä ollut kätevä.  Ensi vuoden joululahjat pitänee aloittaa tammikuussa, taikka tyydyn tekemään itse vain synttärilahjoja... So, for gifs i knitted some beanie + scarf sets, crocheted a dish cloth, sewed a nightie for my sister, a shirt for nephew and a pouch for mom. Oh, I just should have started earlier...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti