keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - Luukku 7




Hyvää pakkashuomenta! Eilinen vapaapäivä meni ompeluhommissa ja kaksoisneulaa kirotessa... Parin vaatteen verran olen kipuillut, mutta vielä on kokeilematta neulan ja langan vaihto. Oikeanpuoleinen neula ei vaan välillä hoida hommiaan, ja turhauduin jossain vaiheessa linnan juhlien jatkoja... No, sain kuitenkin tehtyä yhden joululahjan ja kokeiltua Kangaskapinan Meri-mekon kaavaa.


Tällä kaavalla teen ehdottomasti lisää! Ensimmäinen versio oli minulle makkarankuori, joten se menee joululahjaksi. Sitten vasta tutkailin Kangaskapinan sivuja, ja kokotaulukon löydettyäni päädyin piirtämään kokoa suuremmat kaavat kuin olisin ajatellut tarvitsevani. Ihan sai saumanvaratkin lisätä. Kirjava kangas on Poppanavakan Nanso-pussista, ja sitä olikin hieman naftisti, joten lisäsin yläosaan mustaa Noshia. Tässä mekon helma on vasta nuppineulattu, eikä se tosiaan siitä ole edennyt hermojen menetyksen vuoksi, mutta toivottavasti saan kaksoisneulahommat pelaamaan tänään. Kaavasta pidän kuitenkin, ja näitä tulee varmasti lisää sekä itselle että joululahjoiksi. Nopeahan tämä on tehdä, jos hommat sujuvat, kappaleita kun on vain kaksi.

Another jersey dress got made. Pattern is Meri-mekko from Kangaskapina, and you can print the pdf for free. Don't know how to add links with this app, sorry... The colorful jersey is by Nanso and the black is from Nosh organics.



Lahjaksi päätynyt Meri-mekko etenee tässä, sen esittelen sitten 25. päivä. Huomaa hieno magneettinen kankaanohjain! Ostin sen Tyyne-Esteristä ystävän suosituksesta, ja oikein näppärältä tarvikkeelta se vaikuttaa. Perhoskangaskin on muuten samasta paikasta.



Kissa-rukan ulkoilut ovat talvella tällaisia. Eilen oli kunnolla pakkasta, joten peppuakaan ei voinut laskea kunnon istuma-asentoon vaan täytyi kököttää tuommoisessa jooga-asennossa lintuvahdissa. No, vahtivuoro ei kestänyt ehkä minuuttia pidempään, kun oli jo syytä siirtyä takanlämpöön.

It's been freezing here, so this is how the kitty does the outdoors now. And for about a minute at a time.

- Posted using BlogPress from my iPad

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti