maanantai 19. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 19. luukku

Siirrettiin muutaman työkaverin kanssa joulustressiä muutaman tunnin kylpylässä lillumisella. Joulukalenterin 19. luukussa on vaihteeksi kirjapostaus, kun eilen sain vihdoin jotain luettua loppuun. Day 19 in a bookish post, all in Finnish because so is the book. I hope you like the pictures though!
Sain Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista kirjastosta nopeasti, ja kahden viikon laina-aika riitti sille juuri ja juuri. Sivuja on vain pari sataa, mutta melko hidastempoisena kirja oli myös hitaahko luettava. Se sopii kuitenkin hyvin yöpöytälukemiseksi lyhyiden jaksojensa vuoksi. Kirjan myös malttaa laskea käsistään, jos uni meinaa viedä voiton. Kirjan kieltä on kehuttu, ja onhan sen kaunista. Helsingin rakentuminen on aivan kiinnostavaa myös. En kuitenkaan tiedä, pidänkö tällaisesta oikean, joskus eläneen historiallisen henkilön päätymisestä fiktion päähenkilöksi. Pikkuisen hyväksikäytön makua jotenkin.
Fiktiivinen Engel on välillä kovin oikeassa ja kirjan herättämien ajatusten kanssa on hyvä vaipua unille.   Huomenna töissäkin on kässää koko päivän, joten sitä varmaan blogissa myös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti