sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 4. luukku

Day 4: a beanie and a sort of party
Luukusta 4 löytyy käännettävä pipo ja maailman helpoimpia glögitarjottavia, ynnä vielä kuva Nessistä.
Pipon neuloin jo syksyllä, mutta en ole tainnut sitä vielä täällä esitellä. Ilmaisen ohjeen löysin Ravelrystä, se on Tiina Laitisen Käännettävä Hilepipo. Ohjeesta poiketen tein tämän  Schachenmayrin Boston Aqua Protect, mikä olikin oivallinen valinta. Ainakin räntäsateella tukka on pysynyt kuivana pipon alla, vaikka pipossa onkin vedenmentäviä rakosia. Ohje on mukava ja nopea neuloa, joten näitä ennätät hyvin tehdä pukinkonttiinkin!  This beanie I knitted a while ago already. There's a free pattern in Ravelry by Tiina Laitinen, but it is in Finnish. The yarn I used is Boston Aqua Protect by Schachenmayr, and it has indeed protected my hair from getting wet. :)
Siskoni ja miehensä ovat meillä viikonlopunvietossa. Eilen kierreltiin kauppoja (Selvisin vähällä! Vain joulukorttitarvikkeita!) ja käytiin syömässä The Grill -ravintolassa (Ihan ok). Illalla vietettiin glögijuhlaa saunoen ja herkutellen. Glögin tein tällä kertaa itse tuorepuristetusta omenamehusta. Ei kun mehu vaan kattilaan kiehumaan mausteiden kanssa: tähtianista, kanelitanko tai pari, inkivääri, neilikkaa, vaniljasokeria ja sitruunamehua. Mausteita olisi voinut olla ehkä enemmänkin, mutta hyvää tämäkin oli. 
Tarjoiltavat olivatkin sitten helppoakin helpompia, juustoja ja piparkakkuja. Ruokaisampaa ei iltapäivän aterian jälkeen kaivattu, mutta iltapalaa kuitenkin. Meillä oli uunissa lämmitettyjä pikkupiirakoita tuorejuustojen kanssa ja muina juustoina sini- ja valkohometta sekä Valion pitkään kypsytettyä cheddaria. Niitä sai napostella taateleiden kanssa tai rakentaa mieleisensä kokonaisuuden juustoista ja pipareista, päärynästä, persimonista ja omenahillosta. Kun tärkeintä on seurustelu ja yhdessä vietetty aika, on mukavaa, jos tarjottavat järjestyvät nopeasti. We are having weekend quests and yesterday we did some shopping and ate at a restaurant The Grill. In the evening we had the sauna and some "glögi" with cheeses and gingerbread and fruits. Yummy yet simple, no cooking required!
Meillä on muuten siskon kanssa joululahjat toisillemme jo hankittuna! Päätettiin viettää keväällä laatuaikaa keskenämme Helsingissä Lauri Tähkän konsertissa, ja ostettiin yhteensopivat joululahjat. Ehkä vielä jotain pientä voisi itse tehdä... Nessi tuossa demonstroi, miten se Tähkä sitten laulaa. With my sister we already got each others Christmas gifts: concert tickets for spring! So great to get to spend some quality time together in Helsinki!  Onnellista toista adventtia! Tänään pitääkin päästä ompelemaan, niin saan kalenteriin sisältöä!  Have a good second advent! Gotta sew today to get more stuff to blog about! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti