lauantai 3. joulukuuta 2016

Sinisen kissan talon joulukalenteri - 3. luukku

Hyvää huomenta! 3. luukusta paljastuu joutuisa neulevinkki, jouluvaloja ja vessan järjestelyä.
Good morning! On day three you get to see some of my new lights and get a tip on a fast knit and bathroom organizing.

Tämän huivin tein itselleni joskus joululahjaksi saamastani Red heart soft -langasta. Akryyli ei ole lempimateriaalini, mutta väri on herkku ja lanka on todellakin pehmeää. Huivi on säilynyt käytössä siistinä, mutta en ole sitä vielä pessyt. Malli on Jonna Hietalan Kerällä-kirjasta, ja sen nerokkuus piilee siinä, että siihen menee kaksi kerää lähes mitä tahansa lankaa. Paksuhkosta langasta neulottuna huivi on nopea tehdä, jopa minä opin neljän kerroksen ohjeen ulkoa ihan parin toiston jälkeen. :) Lankavarastoni aarteista näitä tulee pukinkonttiinkin.

My tip for a quick knit scarf is this version of Baktus. Pattern is by Jonna Hietala and published in Finnish in Kerällä-book, but I couldn't find it in English. :( For Baktus you get to use pretty much any yarn you have, you just need two skeins of it. The thicker the yarn, the quicker the project, so you can surely get done some in time for gifts!  
Olen sisustellut uusilla jouluvaloilla... Valitettavasti olen huolimattomuuttani huolinut keltavaloisia, joista en kyllä kovinkaan pidä. Kokeillaan, tottuisiko näihin kuitenkin. Keittiön ikkunaan päässyt tähti on ihan Tokmannilta ja olohuoneen peilissä roikkuvat Citymarketista, puoleen hintaan taisivat olla molemmat. Nessi istui nätisti kettiön pöydällä tähteä ihmettelemässä, mutta peilin se mielellään pudottaisi alas... Valojen se antaa kyllä olla rauhassa.

I started decorating the house with these new lights... Unfortunately I had picked yellow ones, lets see if I get used to it. Nessi doesn't like them too much, but she usually lets them be.

Siivousurakka eteni eilen. Viikkosiivouksen ohessa pikkuruinen vessamme sai konmari-henkisen käsittelyn. Menikin sitten koko ilta siivoiluun... Pieneen vessan lokerikkoon sullomistani meikeistä roskikseen päätyivät mm. kuivahtaneet rasvat ja ripsarit, meikkikynät joista puuttuu tuppi, tyhjät ja melkein tyhjät pakkaukset, sottaava meikkikynänteroitin (kun siistimpi kannellinenkin löytyi), rispaantuneet tai hiusten peittämät hiuslenksut sekä vanhat hiuskemikaalit ja kasvonaamiot. Hävitykseen joutui myös söpönvärinen mutta karmeassa kunnossa oleva suoristusrauta. Muualle säilytykseen laitoin mm. matkahiustenkuivaajan ja meikit, jotka eivät ole päivittäisessä käytössä. Hiuspompuloille ja pinneille kannattaa olla varattuna oma paikka, jonne niitä voi siivota aina kohdattaessa... Ja näin siistiä tuli!
Ennen allastasolla majailleet pullot ja purnukat mahtuvat nyt laatikkoon, joten allastasolla mahtuu vaikka polttamaan kynttilää.  Did a bit of Konmari type of tidying in our tiny bathroom. It's maybe a good idea to go through your cosmetics once or twice a year and get rid of anything outdated and stuff you know you won't use. I do like the result now! Mukavaa, lumista lauantaita! Have a good Saturday!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti